پيام
+
[تلگرام]
سوال:
اگر ولي قهري دختر،پدريا جدپدري، بدون دليل با ازدواج دخترش مخالفت کند و از اين طريق، از حق پدري خود سوء استفاده کند،آيا راهکارقانوني هست که حق دخترضايع نشود؟
ج:بلي درماده قانون مدني در اين خصوص مقرر ميدارد: هرگاه پدر يا جد پدري بدون علت موجه از دادن اجازه مضايقه کند، اجازه او ساقط و در اين صورت دختر ميتواند با معرفي کامل مردي که ميخواهد با او ازدواج نمايد و شرايط نکاح و مهري که بين آنها قرار داده شده، پس از اخذ اجازه از دادگاه خانواده به دفتر ازدواج مراجعه و نسبت به ثبت ازدواج اقدام نمايد.
در خصوص اين مقرره قانوني، ذکر اين نکته ضروي است که اگر پدر بدون دليل با ازدواج دخترش مخالفت کند، اجازه وي براي نکاح ساقط ميشود، اما مرجع قانوني براي اينکه تشخيص دهد آيا مخالفت پدر قانوني بوده يا غيرقانوني، دادگاه خانواده است. بنابراين، دختري که ميخواهد با مردي ازدواج کند، در صورت مخالفت پدر، بايد يک دادخواست حقوقي مبني بر صدور اجازه ازدواج به دادگاه خانواده محل زندگيخود ارائه دهد و در دادخواست ارائه شده، به معرفي کامل مردي که ميخواهد با او ازدواج کند، بپردازد.
دادگاه خانواده با تشکيل جلسه رسيدگي و دعوت طرفين اظهارات پدر را ميشنود و علت مخالفت وي را جويا شده و در صورتيکه مخالفت پدر را موجه تشخيص دهد، دادخواست دختر را رد ميکند، اما اگر مخالفت پدر، دليل موجهي نداشته باشد، در اين صورت، با صدور حکمي اجازه ثبت ازدواج دختر را صادر کرده و دختر ميتواند با اجازه دادگاه، به دفتر رسمي ازدواج مراجعه کرده و اقدام به ثبت نکاح کند.
#محسن.
Miss fatima
99/11/4
محسن وکيل پايه يک
شماره ماده قانوني که ازقلم افتاده 1043 قانون مدني است،دوستان اگرفرمايشي داشته باشنددرخدمتشون هستم
محسن وکيل پايه يک
در صورتى كه دختر و پسرى هم كفو ( يعني هم شان )باشند؛ ولى پدر دختر مخالف ازدواج آنها باشد، آيا باز هم رضايت او لازم است؟(بايد توجه داشت دختر بالغ و رشيده است و نياز به ازدواج دارد)
محسن وکيل پايه يک
جواب:پاسخ مراجع تقليد،همه مراجع (به جز بهجت، خامنه?اي، صافى و تبريزى: اگر پسر ـ شرعا و عرفا ـ كفو و همتاى دختر باشد، اجازه پدر لازم نيست. آيات عظام بهجت و تبريزى: اگر پسر ـ شرعا و عرفا ـ كفو و همتاى دختر بوده و ازدواج به مصلحت او باشد، اجازه پدر لازم نيست. آيات عظام خامنه?اى و صافى: اگر پسر ـ شرعا و عرفا ـ كفو و همتاى دختر باشد و كفو ديگرىنيز پيدا نشود، اجازه پدر لازم نيست
2-FDAN
بسيار بسيار عالي و کامل بود محسن خان مرسي از توضيح اول....حالا يک سوال توي قانون مدني اومده که سن طرفين بايد فلان و فلان باشه مثلا؟(منظور پسر بزرگتر از دختر يا برعکس)
نوشته هاي ...
خيلي خوب بود توضيحاتتون...ممنون
محسن وکيل پايه يک
{a h=ANFD}2FDAN{/a} سلام...ممنون امين خان،سن خيلي ملاک نيست،وتوقانون هم ذکرنشده،مهم اين هست که هم شان باشندوموردخوبي باشند،...سن عرفي است،اختلاف سني نه خيلي زياد ونه خيلي کم باشد.
محسن وکيل پايه يک
{a h=naslehjavan}نوشته هاي ...{/a} ممنون
شاخه ي عشق
عالي بود
2-FDAN
{a h=mohsin1400}محسن وکيل پايه يک{/a} متشکرم جناب وکيلB-)
عرفان وادب
خدا قوت @};-
محسن وکيل پايه يک
{a h=ANFD}2FDAN{/a} @شاخه ي عشق {a h=yohana}عرفان وادب{/a} ممنون@};-
2-FDAN
{a h=mohsin1400}محسن وکيل پايه يک{/a} @};-